Yağ Dolgusu

Yağ Dolgusu

Yağ Dolgusu Nedir?

Yağ dolgusu vücudun herhangi bir yerinde yaşlılığa veya genetik faktörlere bağlı yağ kayıplarını önlemek ve yeniden yapılandırmak için hastanın belirli bir bölgesinden alınan yağın yine hastaya enjekte edilmesi işlemine denir. Cilt yıllara bağlı olarak eski elastikiyet ve dolgunluğunu kaybeder. Kozmetik açıdan kişiyi rahatsız eden derin kırışıklıklar ve çukurlar oluşur. Bunları gidermek maksadıyla kişinin belirlenen bölgelerinden özel kanüller vasıtasıyla yağ alınır. Daha sonra alınan yağ saflaştırılır. Saflaştırma işlemi doku sıvısı ve kandan arındırma işlemidir. Alınan bu yağ dokusu istenilen bölgeye enjekte edilir. Diğer sentetik dolgulardan daha uzun ömrü olmasını isteyen kişiler yağ dolgusunu tercih etmektedirler.

Yağ Dolgusu Nerelere Yapılır?

Vücudun birçok yerine yapılmasına karşın en çok yüz bölgesine yapılmaktadır. Yüz konturlarını değiştirmek için yüzün tamamını kapsayan bölgelere yapılabilir. Dudaklar, Marionette çizgileri, çene ucu, göz olukları, gözaltları, elmacık kemikleri gibi birçok bölgeye yapılabilir. Daha önceden oluşmuş yara izlerini de bu yöntemle giderebiliriz.

Yağ Dolgusu Kimlere Yapılır?

Öncelikle işlem yapılmadan önce uygun bir aday olup olmadığınız doktorunuz tarafından sizlere söylenir. Eğer hamile, emziren veya genel sağlık durumunuz kötü ise bu işlem tavsiye edilmez. Sağlık konusunu ciddiye almalı ve sağlık durumunuz ve sağlık geçmişinizi doktorunuzla paylaşmalısınız. Bunun haricinde tüm herkese rahatlıkla yapılabilir. Operasyon öncesi aspirin gibi kan inceltici ilaçları bir hafta öncesinden kesmelisiniz.  Op. Dr. Erdi Özdemir ile yapacağınız görüşme sırasında size daha detaylı bilgi verecektir. Sizin uygun bir aday olup olmadığınıza karar verecektir.

Yağ Dolgusu Nasıl Yapılır?

Eğer uygun bir adaysanız doktorunuz öncelikle istenilen iyileştirmeyi elde etmek için işlemi nasıl gerçekleştireceğine ve yağı nereden alacağına karar verir. Genellikle basen, göbek bölgesinden alır.  Daha sonra saflaştırma işleminden sonra doktorunuz istenilen bölgeye enjekte eder. Bu sayede arzu edilen iyileşme sağlanmış olur. Yağ dolgusu işlemi cerrahi bir işlemdir ya da değildir diyemeyiz. Sonuçta vücudunuza küçükte olsa enjektörlerle bir uygulama yapılmaktadır.

İşlem Başarısız Olursa?

Öncelikle bu işlem, işinde ehil olan hekimler tarafından yapılmalıdır. Vücudunuzdan alınan yağın hava ile temas etmemesi ve alınma işleminin uygun tekniklere göre yapılması çok önemlidir. Kullandığınız aletlerin kalitesi ve en son teknoloji olması çok önemlidir. Birde yağın uygun enjektör ve basınçla alınması gibi birçok husus bulunmaktadır.

Eğer yukarıda saydığımız adımlar uygulanmazsa işlem başarısız olabilir. Bunu da yağ dolgu işlemi bitikten sonra kalıcılığının az olması ve simetrik problemlerden anlayabiliriz. Böyle bir durumla karşılaşırsanız bir daha aynı işlem yapılabilir.

Yağ Dolgusu Ne Kadar Sürer?

Yağ enjeksiyonu işlemi vücudunuzdan belirlenen bölgeden alınması ve saflaştırılması 30 dakika ve yine istenilen bölgeye enjekte edilmesi 30 dakika sürer. Toplamda işleminiz bir saati bulur.

Yağ Dolgusu Ağrılı Mıdır?

Bölgeye lokal anestezi uygulandığından bu uygulama sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezsiniz. Genel anestezi altında da gerçekleştirilebilir. Bu işlemden sonra hafif sızılar hissedebilirsiniz. Ertesi gün normal günlük yaşamınıza dönebilirsiniz. Doktorunuzun tavsiye ettiği iyileşme süreci protokollerine uymalısınız. İlk birkaç gün bölgede şişlik ve morarma oluşabilir. Ağrılarınız oluşursa ağrı kesicilerle giderilebilir. Ancak çok şiddetli ağrı veya sızı oluşturmaz. Şişlik ve morarmalar birkaç gün içerisinde geçer. İki hafta sonra hiçbir işlem sonrası rahatsızlıklar yaşanmaz.

Yağ Dolgusu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Yağ enjeksiyonları diğer sentetik dolgulara nazaran çok daha uzun ömürlüdür. Hatta yapılan bölgeye göre kalıcı olanları da mevcuttur. Son yıllarda yağ dolgu işlemlerindeki gelişmeler neticesinde artık kalıcı hale geldi diyebiliriz. Ancak kalıcılığının altında yatan sebep işlem başarı derecesine de bağlıdır. Örneğin göz çevresinde uygulanırsa kalıcıdır diyebiliriz. Hareketli bölgelerde kalıcılığı veya tutması daha azdır dudak bölgesi gibi. Uygulanan bölgenin arzu edilen şeklini alması genellikle 2 hafta sürer.

Yağ Dolgusu Riskleri ve Yan Etkileri Nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış olan yağ dolgu uygulamalarının herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak herhangi bir komplikasyon yaşarsanız. Derhal işlemi uygulayan doktorunuza başvurmalısınız.

İletişim Bilgileri
Bize Ulaşın